Proeverijen
Proeverijen
Veel chefs, poeliers en makers zijn al bezig om gans op de kaart te krijgen als lekker stukje vlees mét een verhaal. Op de Dag van de Wilde Gans kun je van onderstaande makers de producten proeven. Sommige producten zijn speciaal voor de dag van de wilde gans bedacht. Ook zullen er voldoende plantaardige opties zijn.
De Predetariër
De Predetariërs zijn op jacht naar biodiversiteit, en bieden een eerlijk alternatief voor de bio-industrie. Dit doen ze door heerlijke producten te maken van écht wild vlees, zonder hokken, toevoegingen en verlies van natuur. Op de Dag van de Wilde Gans proef je een empanada van wilde gans!
Wild van Wild
Wild van Wild is opgericht in 2011 door twee jagende broers met een passie voor natuur en gastronomie. Dankzij jarenlange ervaring in de horeca maken wij onovertroffen worsten, pastrami, stoven en meer. Daarvoor gebruiken wij het allerbeste vlees, wild.
Saucijs UNIQ
Bij Saucijs UNIQ wordt gestreefd naar de perfecte balans tussen smaak, ambacht en duurzaamheid. Door gebruik te maken van wild ganzenvlees draagt deze ook bij aan het verminderen van overlast en schade veroorzaakt door ganzen in Nederland. Zelfs het bladerdeeg van deze hapjes is afkomstig van een reststroom.
Natuurlijk Wild
Natuurlijkwild.com is de projectnaam die een vriendengroep van jagers heeft gegeven aan hun hobby: het jagen/schade bestrijden en het verwerken van het bemachtigde wild tot voedsel.